21 deelnemers voor PortXL Rotterdam

De deelnemers van PortXL zijn bekend. In totaal zijn 21 projecten geselecteerd voor de vierde editie van het Rotterdamse innovatieprogramma. De start-ups en scale-ups worden de komende maanden klaargestoomd voor de markt.

Projecten komen van over de hele wereld naar Rotterdam om een plek te verdienen in het accelerator programma. Na twee dagen van pitchen en interviews met haven- en innovatie-experts, werden in totaal 28 start- en scale-ups geëvalueerd door een  jury. Uiteindelijk gaan 7 start-ups en 14 scale-ups de komende maanden aan de slag met hun product.

De deelnemers

Tijdens de selectiedagen op 18 en 19 februari werden de kandidaten intensief ondervraagd over onderwerpen als technologie, finance en business development door meer dan 180 mentoren en haven- en innovatie-experts. De volgende initiatieven zijn geselecteerd:

Start-Ups

 • Big Yellow Fish Technologies – India
 • Eco Wave Power – Israel
 • Flower Turbines – Verenigde Staten
 • League Geophysics – Nederland
 • Shipin Systems – Verenigde Staten
 • sHYp – Verenigde Staten
 • Subsea Mechatronics – Spanje

Scale-Ups

 • andSafety – Nederland
 • Buffalo Automation – Verenigde Staten
 • Forward Water Technologies – Verenigde Staten
 • Hydromea – Zwitserland
 • Keyou – Duitsland
 • Lader Tech – Verenigd Koninkrijk
 • Planys Tech – India
 • Railapp – Nederland
 • Richtlijn Geodesie – Nederland
 • Secure System – Verenigde Staten/Duitsland
 • Semiotic Labs – Nederland
 • Sensar – Nederland
 • Shipmax – Verenigd Koninkrijk
 • Verton Technologies – Australië

De komende drie maanden volgen de geselecteerde deelnemers een programma en worden ze geholpen bij de ontwikkeling van hun product en groei van het bedrijf. De 14 scale-ups krijgen een speciaal opgezet Business Fast Track programma aangeboden. Tijdens het afsluitende Shakedown event op 20 juni presenteren de 21 kandidaten hun voortgang en resultaten.

PortXL

PortXL is ‘s werelds eerste Maritime Port Accelerator en heeft een wereldwijd netwerk van bedrijven en experts. Het doel van PortXL is het versnellen van innovatieve technologieën in havenregio’s wereldwijd voor de maritieme- logistieke- energie- en chemiesector. PortXL activeert daarvoor een zo groot mogelijk ecosysteem dat ondernemerschap stimuleert voor alle betrokken partijen. Het ecosysteem van PortXL bestaat uit start-ups en scale-ups, investeerders en partners plus marktleidende bedrijven zoals Van Oord, Port of Rotterdam, EY, Royal IHC, Mammoet, Vopak, Boskalis, Shell, Rabobank, City of Rotterdam, Rotterdam The Hague Airport, InnovationQuarter en ECE.

Auteur: Kim van Dijk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.