Provincie Noord-Holland: meer vervoer over water

Noord-Holland moet meer inzetten op vervoer over water. Zo luidde de mening van meerdere lijsttrekkers van de provincie afgelopen dinsdag tijdens een door Port of Amsterdam georganiseerd Lijsttrekkersdebat.

In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen werden de verschillende partijen onder leiding van dagvoorzitter Natasja van den Berg aan de tand gevoeld over havengerelateerde onderwerpen.

Duurzame energie

Het debat werd gevoerd in drie thema’s.  Het eerste thema: groei en ruimte werd ingeleid door Jeroen Verwoort, wethouder havens, economische zaken en financiën bij gemeente Velzen. Een van zijn vragen aan de lijsttrekkers was: Hoe zorgt de provincie ervoor dat er voldoende ruimte blijft voor iedereen om te wonen, werken en recreëren? Verschillende onderwerpen, zoals woningbouw en werkgelegenheid in de haven, kwamen aan bod. In het tweede debatonderdeel werd er gesproken over het onderwerp bereikbaarheid. Hoe blijft de provincie bereikbaar over land, over zee en in de lucht? De lijsttrekkers leken eensgezind over de noodzaak voor de provincie om meer in te zetten op vervoer over het water. Als laatste onderdeel spraken de lijsttrekkers nog over duurzame energie in de havens en welke rol de provincie daar bij kan spelen.

Port of Amsterdam kijkt tevreden terug op de avond. De belangstelling van de politieke partijen was groot en de sfeer tussen de lijsttrekkers strijdlustig, doch amicaal. Er was volgens het havenbedrijf ook veel publiek op het debat afgekomen, onder wie vertegenwoordigers van overheden en maatschappelijke organisaties, bedrijven uit de regio en burgers.

Auteur: Kim van Dijk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.