Nu ook walstroom in Gent

North Sea Port heeft de walstroomvoorzieningen voor de binnenvaart uitgebreid. In Gent zijn twee nieuwe walstroomkasten geïnstalleerd. Ze zijn begin maart in gebruik genomen.

Het zijn de eerste walstroomkasten voor de binnenvaart in Gent. Ze zijn geplaatst aan het insteekdok van het Sifferdok. Per laadpunt zijn er vier poorten om stekkers op aan te sluiten.

In Terneuzen bood North Sea Port al walstroom aan. Daar worden deze maand ook nog twee nieuwe walstroomkasten geïnstalleerd. Die komen aan de recent gerenoveerde Beurtvaartkade. Eén daarvan dient voor binnenvaartschepen; de andere is ook te gebruiken door riviercruiseschepen.

Vlissingen

North Sea Port heeft binnenkort 23 walstroomkasten met in totaal 80 aansluitpunten. Er wordt nog gestudeerd of ook in de derde haven die onder de havenbeheerder valt, Vlissingen, walstroom komt.

Voor de twee walstroomkasten in Gent en de twee nieuwe in Terneuzen investeerde North Sea Port 480.000 euro. Voor de kasten in Gent ontving het Europese subsidie in het kader van het LIFE Clean Inland Shipping project (CLINSH).

Onderwerpen: ,

Auteur: Martin Dekker

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.