Pilot ridesharing van start in Moerdijk

De bereikbaarheid van het haven- en industrieterrein van Moerdijk moet beter. Gemeente Moerdijk is daarom samen met partners BIM/VNO-NCW en provincie Noord-Brabant een pilot gestart die ervoor moet zorgen dat medewerkers en bezoekers in de haven vaker samen gaan rijden.

Ridesharing is een app (van Toogethr) die een medewerker van een bedrijf aan collega’s of medewerkers van andere bedrijven koppelt om samen te rijden. De app matcht de werknemers op basis van locatie, werktijden en autobezit. Aan de app zit een beloningssysteem gekoppeld.

Verbinding

De kick-off van de pilot vindt plaats op 11 maart.  Wethouder Thomas Zwiers  geeft het startschot. ‘De app is ideaal voor die doelgroep die niet in bezit is van een eigen auto, bijvoorbeeld stagiaires of jongere werknemers. Daarnaast is het zeker ook interessant voor werknemers die vanuit het oogpunt duurzaamheid, samen naar het werk rijden. Deze app verbindt werknemers op zowel het bedrijventerrein als binnen het bedrijf.’

Slibververwerking NB, Schütz, ATM, CNC Grondstoffen, Shell, Havenbedrijf Moerdijk en DSV nemen deel aan de pilot ridesharing, die twee jaar zal duren

Auteur: Kim van Dijk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.