Port of Rotterdam en Wereldhavendagen verlengen samenwerking

Port of Rotterdam blijft voorlopig verbonden aan Stichting Wereldhavendagen. De twee partijen verlengden woensdag het contract voor de duur van vijf jaar.

Allard Castelein, directeur van Port of Rotterdam: ‘Voor de Rotterdamse haven is het van groot belang om regelmatig de poorten open te gooien. Dat doen we jaarlijks samen met de Stichting Wereldhavendagen. Als ons boegbeeld brengt de Wereldhavendagen bedrijven en publiek samen, om ze te laten ervaren hoe het is om in de haven te werken, wonen en studeren. De haven van Rotterdam en Stichting Wereldhavendagen zijn daarmee al jaren een team. Vandaag leggen we vast, dat we ook in de komende vijf jaar een team blijven.’

Thema ‘MariTeam’

De ondertekening van het contract vond plaats tijdens een bijeenkomst in de Van Ghentkazerne waar de 42e editie van de Wereldhavendagen officieel werd afgetrapt. Het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland vindt dit jaar plaats op 6, 7 en 8 september. Het thema dit jaar is ‘MariTeam’. Hiermee wil de organisatie aandacht vragen voor alle teamspelers die dagelijks keihard werken aan het succes van de Rotterdamse haven. Het thema biedt volgens de organisatie ruimte om te laten zien welke beroepen er zijn in de haven, welke ontwikkelingen er plaatsvinden en in welke verrassende combinaties bedrijven samen maritieme uitdagingen aangaan.

World Port Week

De Wereldhavendagen is dit jaar voor het eerst onderdeel van de World Port Week, een initiatief van Rotterdam Festivals. Vanaf 1 september staat de stad al in het teken van allerlei havenactiviteiten. De Wereldhavendagen vormt het sluitstuk van de week.

Foto: Richard van der Eijk (Hoofd Communications en External Affairs Havenbedrijf Rotterdam) en Bert Aben (voorzitter Stichting Wereldhavendagen Rotterdam) ondertekenen het contract. 

Auteur: Kim van Dijk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.