Recordaantal cruiseschepen naar Rotterdam

Het jaar 2019 wordt een recordjaar voor Cruiseport Rotterdam, de haven zal dit jaar voor het eerst meer dan 100 schepen ontvangen. Voorgaande jaren waren dit er ongeveer tachtig. Het cruiseseizoen werd donderdag geopend door de AIDA Cara.

Voor twaalf cruiseschepen is het de eerste keer dat ze Rotterdam aandoen. ‘We zijn trots op deze gestage ontwikkeling. De cruisevaart is economisch belangrijk voor de stad en verduurzaamt snel. Er is veel constructiefs gaande en we zijn hiertoe in overleg met de cruiserederijen, havenbedrijf en gemeente. Deze samenwerking is op zich al uniek’, zegt Mai Elmar, directeur Cruiseport Rotterdam.

Green Cruising

Twee AIDA-schepen kregen de eer om het Rotterdamse cruiseseizoen te openen. Elmar: ‘Met hun ‘green cruising’ concept’ en de tewaterlating van de AIDA Nova – het eerste LNG aangedreven cruiseschip –  zet deze Duitse rederij de toon in de verdere verduurzaming van de cruisevaart. Onze cruisehaven, op slechts twee uur rijden van Aken, Keulen of Düsseldorf, is eigenlijk de natuurlijke cruisehaven voor dit gebied van Duitse cruiseliefhebbers.’

Hoogtepunten tijdens dit cruiseseizoen zijn de aankomsten van ms Costa Mediterranea op 6 mei, ms Costa Smeralda op 22 oktober (tweede cruiseschip ooit dat vaart op LNG) en ms MSC Grandiosa op 4 november. Daarnaast zijn er de reguliere bezoeken met verschillende schepen van AIDA, Cruise & Maritime Voyages en MSC Cruises. Vanzelfsprekend keert ook de ms Rotterdam terug dit jaar en bezoekt het ms Zuiderdam ook de cruisehaven.

Auteur: Kim van Dijk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.