IJmuiden treft maatregelen in aanloop naar Brexit

Net als in andere havens zijn ook in IJmuiden maatregelen gestart om de doorstroming van verkeer rondom de ferryterminal te waarborgen bij de Brexit. Daarnaast wordt een plan gemaakt om het verkeer goed te laten doorstromen.

De maatregelen worden genomen om oponthoud als gevolg van extra douaneformaliteiten bij de ferryterminal tot een minimum te beperken en doorvoer van goederen van en naar het Verenigd Koninkrijk te waarborgen.

Parkeerlocatie blokkenterrein

Rijkswaterstaat richt samen met gemeente Velsen en Zeehaven IJmuiden een parkeerlocatie in op het ‘Blokkenterrein’ (opslagterrein van Rijkswaterstaat) aan de Zandvoortstraat in IJmuiden. Hier kunnen vrachtwagens tijdelijk terecht wanneer hun douanepapieren niet op orde zijn voor zeevervoer van en naar het Verenigd Koninkrijk (VK).

De parkeerlocatie is alleen toegankelijk voor vrachtwagens die geen toegang krijgen tot de ferry in de haven van IJmuiden. Op deze tijdelijke locatie kunnen vrachtwagenchauffeurs in overleg met hun opdrachtgever of transportplanner de noodzakelijke formaliteiten alsnog in orde maken zonder (parkeer)overlast te veroorzaken. De tijdelijke parkeergelegenheid krijgt een capaciteit voor 35 vrachtwagens en is voorzien van een omheining, verlichting, sanitaire voorzieningen en beveiliging.

Doorstroming verkeer

Er is een verkeersplan opgesteld met maatregelen om de mogelijke overlast van vrachtwagens te beperken. Dit verkeersplan zorgt ervoor dat de doorstroming van het lokale en regionale verkeer op gang blijft door het vrachtverkeer dat de papieren niet op orde heeft naar een aangewezen parkeerlocatie te begeleiden en wachtrijvorming op de Halkade en Dokweg in IJmuiden te voorkomen.

Auteur: Kim van Dijk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.