Technische ontwikkelingen tijdens Maintenance NEXT

Onderhoudsprofessionals, technisch dienstverleners en werkzoekenden ontmoeten elkaar deze week tijdens Maintenance NEXT in Rotterdam Ahoy. In twee hallen tonen 300 exposanten de nieuwste technieken. Mainport Magazine nam tijdens de eerste dag een kijkje op de beurs.

Tijdens Maintenance NEXT staan drie trends centraal: smart industry, people en ageing assets. Een van de exposanten die in dit thema valt is Watertalent, een onderdeel van arbeidsmarktplatform Talentium. Het bedrijf koppelt studenten en starters tijdens de beurs letterlijk aan bedrijven in het CareerLab. Zij kunnen hier in gesprek gaan met young professionals uit de praktijk en zij kunnen langskomen voor een CV check en een carrière-adviesgesprek.

Innovatief opblaassysteem

Innovatie staat duidelijk voorop tijdens deze beurs. Meerdere standhouders maken bijvoorbeeld gebruik van augmented of virtual reality. Een van de grootste stand is van iTanks. Het bedrijf begeleidt starters met innovatietrajecten. Van innovativiteit is ook zeker sprake bij de door Accede BV gepresenteerde Steigerbag. Een opblaassysteem – met eenzelfde techniek als springkussens –  dat ervoor zorgt dat er geen lucht kan komen bij opslagtanks. Erik Eenkhoorn, gepromoveerd op het onderwerp, legt uit dat de cairbag ook bruikbaar is voor het vervoer van vloeistoffen. Het opblaasbare deel zorgt ervoor dat de tank stabiel blijft omdat de vloeistof, bijvoorbeeld olie, niet heen en weer klotst.

Voorspellend onderhoud

Grote en kleine bedrijven op het vlak van onderhoud proberen de aandacht van potentiële klanten te krijgen tijdens de expo. Motorolie specialist Valvoline biedt testkits aan. De fabrikant is van mening dat preventief onderhoud niet meer voldoende is, de onderhoud moet voorspellend worden. Analyses van de vloeistoffen in (scheeps)motoren kunnen hieraan bijdragen.

Maintenance NEXT duurt nog tot en met donderdag 11 april, 17.00 uur.

Auteur: Kim van Dijk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.