Havenmeester Amsterdam vertrekt naar brandweer

Rijkshavenmeester Marleen van de Kerkhof vertrekt bij Port of Amsterdam. Zij start op 1 juli als nieuwe sectormanager/plaatsvervangend commandant bij Brandweer Amsterdam-Amstelland.

Van de Kerkhof werkt sinds 2007 bij Havenbedrijf Amsterdam en is vanaf september 2015 havenmeester. Ze is daarnaast directeur Centraal Nautisch Beheer Noordzeekanaalgebied. ‘Port of Amsterdam raakt met het vertrek van Marleen een gedreven en betrokken havenmeester kwijt’, aldus het Havenbedrijf. Haar taken zullen tijdelijk worden overgedragen aan twee plaatsvervangende havenmeesters.

Centraal Nautisch Beheer

‘Ik ben trots op de resultaten die we binnen de Divisie Havenmeester en met externe partners hebben geboekt’, blikt Van de Kerkhof terug. ‘Zoals het nieuwe rooster voor onze operatie, de nieuwe gemeenschappelijke regeling CNB, de opzet van het cybersecurity-programma van het Havenbedrijf, de regionale samenwerking Noordzeekanaalgebied en de publiek-private samenwerking op het gebied van brandweerzorg.’

Ze kijkt uit naar haar nieuwe functie bij de brandweer. ‘Ik hoop daar een positieve bijdrage te gaan leveren aan de ontwikkelopgave waar de organisatie voor staat.’

Onrustig

Bij Brandweer Amsterdam-Amstelland het de laatste tijd zeer onrustig. Er is een reorganisatie aan de gang en het personeel klaagt al een poos over de korpsleiding. Brandweercommandant Leen Schaap is met de dood bedreigd.

Auteur: Martin Dekker

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.