RWG lost 2.500.000e container

Op woensdag 17 april sloeg Rotterdam World Gateway (RWG) de 2.500.000e deep sea-container sinds de officiële opening in september 2015. Deze deep sea move betrof een container van ONE; de container werd gelost van de Yang Ming Witness.

RWG-CEO Ronald Lugthart zegt: ‘Als organisatie zijn we trots op het behalen van deze nieuwe mijlpaal in de nog korte historie van RWG. Een teamprestatie van alle mensen die bij RWG werken en mede mogelijk door het vertrouwen van al onze klanten en stakeholders.’

Container Exchange Route

RWG, ’s werelds meest geautomatiseerde en innovatieve containerterminal, vervult een sleutelrol in efficiënte, duurzame, betrouwbare en veilige containerafhandeling. De terminal draait inmiddels ruim boven 90 procent van zijn capaciteit.

In samenspraak met klanten zal RWG de dienstverlening uitbouwen op het gebied van op- en overslag en afhandeling van alle modaliteiten. De focus ligt hierbij op het ontwikkelen van achterlandconcepten, het aansluiten op de Container Exchange Route en het implementeren van Nextlogic voor een betere afhandeling van binnenvaartschepen.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Martin Dekker