Winst Boskalis gelijk bij stijgende omzet

Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis heeft in het eerste kwartaal de omzet opgevoerd ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het resultaat bleef echter gelijk. Boskalis waarschuwt dan ook dat het lastig wordt om dit jaar de winst over 2018 te overtreffen.

De bezetting van de vloot bij zowel de baggeractiviteiten als bij de Offshore Energy-tak was volgens Boskalis ‘redelijk’. De baggertak voerde de omzet op. Offshore Energy had een ‘moeizaam’ kwartaal, maar dat was al verwacht vanwege seizoenseffecten en de aanhoudende uitdagende marktomstandigheden. Het orderboek van Boskalis bleef stabiel ten opzichte van eind vorig jaar.

Kotug Smit

Boskalis verwacht dit jaar 250 miljoen euro te investeren. In dat bedrag zijn overnames niet meegenomen. Verder verwacht het bedrijf dat de verkoop van het belang van Boskalis in het samenwerkingsverband Saam Smit Towage in het derde kwartaal wordt afgerond. De verkoop van Kotug Smit Towage moet in de tweede jaarhelft worden voltooid.

(ANP)

Auteur: Kim van Dijk

Kim van Dijk is hoofdredacteur van Mainport Magazine en schrijft ook regelmatig voor Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.