Flinke groei Access World Terminals Vlissingen

Access World Terminals breidt haar bedrijventerrein in Vlissingen uit met bijna 5 hectare. Het bedrijf tekende daarvoor samen met North Sea Port een bijkomend erfpachtcontract.

Het nieuwe ingenomen terrein sluit aan op het terrein waar het bedrijf al actief is. Dit brengt de totale oppervlakte op 13 hectare. De uitbreiding zorgt volgens North Sea Port voor een betere maritieme ontsluiting van het bedrijf.

Kaloothaven

North Sea Port zal aan het terrein aan de Kaloothaven in 2020 een kade van 290 meter bouwen. De bouw hiervan zal ongeveer anderhalf jaar in beslag nemen. De kade zal toegankelijk zijn voor schepen met een diepgang van 13 meter. De kostprijs van deze investering bedraagt 10 miljoen euro.

Access World Terminals investeert op de gekochte grond in nieuwe loodsen. Die hebben een oppervlakte van 25.000 m². De loodsen worden gefaseerd gebouwd. Fase 1 zal afgerond zijn tegen eind 2020.

Over Access World Terminals

Access World Terminals, voorheen Pacorini Metals Terminals, is actief op het gebied van op- en overslag voor zeevaart en voor logistieke diensten van ferro-legeringen die onder meer bestemd zijn voor de staalindustrie.
Ook op- en overslag van mineralen en andere bulkproducten behoren tot de activiteiten. Access World heeft naast de activiteiten in Vlissingen een wereldwijd netwerk bestaande uit meer dan 150 vestigingen en is actief in meer dan 25 landen.

Auteur: Kim van Dijk

Kim van Dijk is hoofdredacteur van Mainport Magazine en schrijft ook regelmatig voor Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.