Theo-van-Ravesteyn-ontvangt-boeganker-van-Emile-hoogsteden-MSC

Theo van Ravesteyn (MSC) krijgt havenprijs bij afscheid

Theo van Ravesteyn (64), directeur van MSC Nederland, heeft op zijn afscheidsreceptie het Boeganker uitgereikt gekregen. Het is een onderscheiding van Havenbedrijf Rotterdam voor mensen die ‘een vitale bijdrage’ hebben geleverd aan de Rotterdamse haven.

Emile Hoogsteden, directeur containers van het Havenbedrijf, reikte de trofee uit. De receptie was aan boord van het cruiseschip ‘MSC Preziosa’ die lag afgemeerd aan de Cruise Terminal Rotterdam.

Calls van MSC

Ralf Jacobs, de afgelopen jaren chief financial officer (cfo) van MSC Nederland, is de nieuwe directeur. Van Ravesteyn, die 34 jaar lang voor MSC werkte, gaat met pensioen. Havenbedrijf Rotterdam memoreert dat de calls van MSC in de Rotterdamse haven onder Van Ravesteyn’s leiding vertienvoudigd zijn. Bovendien zette de rederijtopman zich volgens het Havenbedrijf altijd enthousiast in voor de havengemeenschap, zowel in bestuursfuncties (Vereniging van Rotterdamse Cargadoors, VRC) als in ‘minder formele aangelegenheden’ (het cargadoorscafé).

Bij de VRC maakte Van Ravesteyn zich onder meer hard voor de VRC Cluster grenscontroles en de ontwikkeling van de ‘Container Exchange Route’, die ervoor zorgt dat containers tussen de terminals efficiënter kunnen worden vervoerd.

Uitgebreid interview

In de huidige editie van zusterpublicatie Nieuwsblad Transport een uitgebreid interview met Theo van Ravesteyn. Daarin vertelt hij over zijn dansende tantes in het Zeemanshuis aan de Willemskade, de plek waar zijn wiegje stond, maar gaat hij ook in op ongelukken met MSC-schepen en reageert hij op de kritiek van verladers op de betrouwbaarheid van containerlijndiensten. ‘Just in time moet ook betekenen dat je als verlader een bepaalde buffervoorraad creëert. Door de bank genomen denk ik dat we in de logistiek wat realistischer moeten worden.’

Van Ravesteyn geeft verder aan dat hij vast nog wel eens iets zal doen in de haven, of in de logistiek in het algemeen.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Paul Jumelet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.