Hans Vervat koopt Rotterdamse terminal SCA Logistics

Matrans Group van havenondernemer Hans Vervat neemt de terminal van SCA Logistics aan de Rotterdamse Prins Willem Alexanderhaven over. Vervat krijgt zo de beschikking over een aaneengesloten complex van 34 hectare met een kilometer zeekade.

Volgens het aan de beurs van Stockholm genoteerde SCA daalt de netto schuld als gevolg van de deal met 575 miljoen kroon, circa 61 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) is zo’n dertig miljoen kroon, ongeveer drie miljoen euro. De overname wordt voor advies voorgelegd aan de ondernemingsraden van beide bedrijven en ze verwachten de deal binnen enkele maanden af te kunnen ronden.

Draaischijf

SCA Logistics is een belangrijke logistieke draaischijf van de Zweedse groep, een van de grootste Europese producenten van bosbouwproducten als hout, cellulose en papier. Op de Rotterdamse terminal worden grote hoeveelheden van deze producten overgeslagen. Daarnaast houdt het bedrijf zich onder meer bezig met scheepsagenturen en logistieke dienstverlening.

Auteur: Rob Mackor

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.