Rotterdamse routeplanner Navigate nu ook in Gdansk en Sohar

Navigate, een door Havenbedrijf Rotterdam ontwikkelde applicatie, is nu ook operationeel in de havens van Gdansk en Sohar (Oman). De online routeplanner stelt importeurs en exporteurs in staat de beste vervoersopties te kiezen voor containers die ze willen verladen. Ook bevat Navigate een online bedrijfsgids.

Allard Castelein, CEO Havenbedrijf Rotterdam: ‘De ontwikkeling van deze applicatie en de uitrol ervan naar andere havens, past in onze ambitie om van de Rotterdamse haven de slimste ter wereld te maken. Door het voortouw te nemen in de digitale transformatie, wordt de haven van Rotterdam efficiënter, betrouwbaarder en daarmee concurrerender. Door hierin ook met andere havens samen te werken, wordt het potentieel van digitale oplossingen optimaal benut. Hoe meer havens gebruik gaan maken van Navigate, hoe waardevoller de applicatie wordt.’

Online routeplanner

In 2017 lanceerde Havenbedrijf Rotterdam de app Navigate. Deze tool geeft inzicht in verbindingen en bedrijven en van havens. Navigate geeft een compleet overzicht van de deepsea-, shortsea verbindingen van 550 havens ter wereld. En koppelt deze aan de beschikbare spoor- en binnenvaartverbindingen. Daarnaast laat de ‘empty depot planner’ zien waar lege containers kunnen worden opgehaald en achter gelaten en bevat Navigate ook een online bedrijvengids die inzicht biedt in de aanwezige bedrijven in het havengebied. Aan de hand van het gekozen vertrekpunt en de gewenste bestemming biedt de routeplanner diverse opties. Per route worden de mogelijke zeeverbindingen en de opties per spoor binnenvaart of truck naar de bestemming in het achterland gepresenteerd.

Lukasz Greinke, voorzitter van de raad van bestuur van de havenautoriteit van Gdansk: ‘De toekomst van de maritieme sector ligt niet alleen in de ultramoderne infrastructuur maar ook in de digitalisering die daarmee samengaat. Navigate is een van deze geavanceerde slimme oplossingen die de komende jaren de norm zullen gaan bepalen. Dankzij Navigate kunnen onze klanten sneller dan ooit verbinding leggen met de hele toeleveringsketen, deze verkennen en vergelijkingen maken – en dat is precies wat wij willen bieden.’

Auteur: Kim van Dijk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.