Rijnhaven als marina voor superjachten krijgt vorm

Het initiatief uit de maritieme sector tot de ontwikkeling van een jachthaven in de Rotterdamse Rijnhaven begint steeds meer vorm te krijgen. De haven zal ruimte bieden aan ongeveer 26 superjachten, een stuk minder dan in eerste instantie vermeld werd.

Het plan ligt op dit moment bij de gemeente. Bij de planvorming wordt volgens de deelnemende bedrijven gezocht naar een maximale versterking voor de omgeving. Naast vele arbeidsplaatsen en verbetering voor de horeca/dienstverlening kijken de initiatiefnemers nadrukkelijk naar de stedenbouwkundige inpassing in relatie tot een aantal andere initiatieven voor de Rijnhaven.

Publieke toegankelijkheid

Twaalf bedrijven en organisaties uit de maritieme sector geven hun steun aan de Rijnhaven Marina, waaronder Zeelander, Damen, Kotug-Rotortug, KRV, De Haas, Alphatron Marine, EBT Yacht Panels, Port of Rotterdam, Nederland Maritiem Land en Rotterdam Maritime Board. De bedrijven hebben veel vertrouwen in het plan. Er is volgens hen een sterke behoefte aan hoogwaardige ligplaatsen in de omgeving van de jachtbouwwerven en Rotterdam is ook als ligplaatslocatie steeds populairder. Bij de ontwikkeling van het plan wordt maximaal ingezet op publieke toegankelijkheid zodat het voor de directe omgeving en toeristen een maritieme versterking zal zijn.

26 superjachten

Als de plannen doorgaan, biedt de Rijnhaven straks ruimte voor ongeveer 26 superjachten. Begin dit jaar werd nog gesproken over 40 tot 50 jachten. De aanleg van de jachthaven zal ongeveer 12 miljoen euro kosten en het is de bedoeling dat deze al in 2020 operationeel is.

Foto: impressie van Marina Rijnhaven.

Auteur: Kim van Dijk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.