Vivienne de Leeuw nieuwe CFO van Havenbedrijf Rotterdam

Havenbedrijf Rotterdam heeft een nieuwe CFO aangesteld. Per 1 juli 2019 treedt Vivienne de Leeuw toe als lid van de algemene directie. De Leeuw volgt Paul Smits op, die vorige week na acht jaar afscheid nam van het Havenbedrijf.

Allard Castelein, CEO Havenbedrijf Rotterdam ziet uit naar de samenwerking met de nieuwe CFO: ‘Vivienne is een welkome aanvulling op ons directieteam. Met haar sterke financiële achtergrond, haar brede ervaring met disruptieve processen en focus op verdere professionalisering van de financiële kolom en werkprocessen zal zij zeker waarde toevoegen aan het Havenbedrijf. We verheugen ons op haar komst.’

Infrastructuur

Miriam Maes, voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC), vult aan: ‘Vivienne koppelt haar diepgaande financiële expertise aan relevante bestuurlijke ervaring in de commercieel zakelijke dienstverlening. Bovendien kent zij de wereld van de infrastructuur. Daardoor zal zij als lid van de algemene directie een significante bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het havenbedrijf in tijden van digitalisering en energietransitie.’

De Leeuw kijkt er naar uit om aan de slag te gaan bij het Havenbedrijf. ‘Ik zie een cruciale rol voor het Havenbedrijf Rotterdam in de energietransitie en digitalisering, waar ik graag mijn steentje aan bijdraag. In een sterk veranderende omgeving, kijk ik er naar uit de brug te slaan tussen de organisatie, haar strategie en de stakeholders. De trots die het bedrijf uitstraalt is bijna tastbaar, dat is prachtig om te zien.’

Ervaring

De Leeuw heeft veel ervaring opgedaan als CFO. Ze vervulde de functie hiervoor onder meer bij RTL Nederland en bij KPN Consumer Residential. Daarnaast had De Leeuw diverse leidinggevende functies op het terrein van Corporate Finance en Investor Relations bij Arthur Andersen/Deloitte en Unibail-Rodamco.

Auteur: Kim van Dijk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.