Koen Jellema verkozen tot Jong Haventalent 2019

De prijzen voor de haventalenten van Rotterdam zijn weer uitgereikt. Koen Jellema van Portbase (op de foto links) werd donderdag tijdens het Rotterdams Havenevenement uitgeroepen tot Jong Haventalent van het jaar. De prijs voor Havenwerker van het Jaar ging naar John Steinbrecher van Barge Center Waalhaven.

Het Rotterdams Havenevenement wordt jaarlijks georganiseerd door Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs en STC Group. Doel is om de talenten die een bijdrage leveren aan het succes van de haven in het zonnetje te zetten. Tijdens het event worden vijf prijzen uitgereikt. De winnaars van 2019 op een rij:

Jong Haventalent

De winnaar van de titel Jong Haventalent is een jaar lang de ambassadeur en het rolmodel voor jong talent in de haven. Dit jaar gaat de prijs naar is Koen Jellema van Portbase. Hij gebruikt zowel zijn professionele als zijn persoonlijke netwerk voor zijn plan: ‘Breng de haven de campus binnen’. De jury geeft Koen graag een platform om jonge studenten te laten kiezen voor een toekomst in de haven om samen met hem en zijn collega’s de haven toekomstbestendig te maken. De prijs is een initiatief van Jong Havenvereniging.

Havenwerker van het Jaar

Niet alleen jonge talenten worden in het zonnetje gezet, er is ook een titel voor de operationeel medewerker die uitblinkt in collegialiteit, ambassadeurschap en veilig werken. John Steinbrecher van Barge Center Waalhaven kreeg de meeste stemmen. De prijs is een initiatief van Deltalinqs en STC Group.

MCR-prijs

De MCR-prijs wordt door Marine Club Rotterdam uitgereikt aan de meest talentvolle laatstejaars mbo’er van STC mbo college. De winnaar van dit jaar is Deniz Koyuncu, allround operationeel technicus – operations. De student, die zijn opleiding volgt bij het STC mbo college Procestechniek & Maintenance in Brielle, overtuigde de jury met een losse, zelfverzekerde presentatie waar de trots op en verbondenheid met de Rotterdamse haven vanaf spatte.

SmartPort Scriptieprijs

SmartPort beloont de universitaire student met de beste maritieme scriptie. De winnaar is Emma de Koning, student aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In haar thesis met de titel Optimizing Europe-Asia container routing with transshipment, analyseert zij een mondiaal probleem. Met haar analyse om het netwerk van containertransport te verbeteren door aanpassingen in het aantal hubs (centrale overslagpunten in een distributienetwerk) in het netwerk en de routes, creëerde zij een benadering die suggereert dat netwerkoptimalisatie leidt tot een significante efficiency in het aantal schepen en in de kosten.

Beste Havenidee

De prijs voor Beste Havenidee tot slot is bedoeld voor hbo-studenten die een innovatief idee of toepassing ontwikkelen voor de maritieme sector. Het winnende idee is Piratendetectie met een drone van Dylan Dijkhuizen, vierdejaars student Maritiem Officier bij Rotterdam Mainport Institute, een samenwerkingsverband van STC Group en Hogeschool Rotterdam. Om piraten tijdig te zien is het idee van Dylan om een bekabelde drone met een 360-graden detectiemodule autonoom mee te laten vliegen boven het schip. Door de hoogte van de drone is er een groot blikveld vanuit vogelperspectief. Aan boord van het schip worden de beelden real-time geanalyseerd door een computer en wordt er alarm gegeven wanneer piraten gedetecteerd zijn. Deze oplossing is technisch haalbaar en veel goedkoper dan de huidige beveiligingsmethoden.

Auteur: Kim van Dijk

Kim van Dijk is hoofdredacteur van Mainport Magazine en schrijft ook regelmatig voor Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.