Boorplatform ‘Carrus’ weggesleept uit Eemshaven

Olieboorplatform ‘Carrus’ dat jarenlang de skyline in de Eemshaven bepaalde, heeft de Groningse haven na een periode van bijna 5 jaar verlaten. Het platform stond voor de kade van Wagenborg in de Julianahaven op haar poten en werd vrijdag versleept naar Vlissingen. 

Geassisteerd door 5 grote slepers vertrok het platform richting Zeeland. Tijdens het vastmaken van de sleepboten werden er in totaal 8 slepers aan het werk gezet om de situatie gecontroleerd en veilig te laten verlopen.

Boorwerkzaamheden Afrika

De Carrus (voorheen Paragon C20052) heeft de afgelopen jaren in de Eemshaven in de opslag gestaan, omdat er geen werk voorhanden was in het boren naar olie. Inmiddels trekt de markt weer aan en zal het olieboorplatform in de Sloehaven in Vlissingen worden klaargestoomd voor boorwerkzaamheden in Afrika. Het platform heeft een lengte van 84,62 meter, een breedte van 86,12 meter en een diepgang van 9,50 meter. Het platform beschikt over een helikopterdek en is gebouwd in 1982.

Auteur: Kim van Dijk

Kim van Dijk is hoofdredacteur van Mainport Magazine en schrijft ook regelmatig voor Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.