Rotterdam investeert 3,5 miljoen in Wilheminahaven Dordrecht

(video) Havenbedrijf Rotterdam (HbR) gaat Dordrecht Inland Seaport verder ontwikkelen tot een toekomstbestendige haven. Het komend jaar investeert het Havenbedrijf ruim 3,5 miljoen euro in de optimalisatie van de Wilhelminahaven.

In een animatie laat Port of Rotterdam zien hoe de Wilhelminahaven er straks uit zal gaan zien. Het moet een haven worden die tegemoet komt aan de stijgende vraag naar afhandelcapaciteit voor de overslag van bulk. Een haven waar nautische ruimte optimaal en efficiënt benut wordt en veiligheid voorop staat, voor alle gebruikers.

Trekkracht

De huidige afmeerboeien worden vervangen door vijf nieuwe gecertificeerde afmeerboeien met een trekkracht tot 200 ton. De zee-, binnenvaart- en loopsteigers & afmeerpalen krijgen een flinke upgrade en er wordt een duwbakvak gecreëerd.

De nieuwe boeiconfiguratie moet de de board-board afhandelcapaciteit vergroten en biedt ook grotere schepen de mogelijkheid om meer en gelijktijdig over te slaan. “Met deze ontwikkeling komen we niet alleen tegemoet aan de stijgende vraag naar afhandelcapaciteit voor de overslag van bulk en waterontsloten kavels, maar wordt de Wilhelminahaven ook future proof. De haven wordt overzichtelijker en veiliger voor alle gebruikers, en ook de nautische ruimte wordt optimaal benut. Daarmee realiseren we ook meteen een optimale nautische ontsluiting voor Kilkade 7′, aldus Rik Dalmeijer, gebiedsmanager Dordrecht Inland Seaport.

Auteur: Kim van Dijk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.