Intercity Barge: meer dan 100.000 containers vervoerd

Schuttledienst Intercity Barge heeft een mijlpaal bereikt. Sinds de start begin 2018 zijn er meer dan 100.000 containers vervoerd via de dienst. Intercity Barge verbindt de terminals van Hutchison Ports ECT Rotterdam op de Maasvlakte met de terminals en depots in het Waal- en Eemhavengebied, het Botlekgebied, de Merwedehaven, Ridderkerk en Alblasserdam.

Met de Intercity Barge kunnen klanten hun containers ophalen en afleveren op de door hen gekozen locatie en zijn ze verzekerd van een tijdige aflevering, zo meldt de organisatie. Door het bundelen van containers op deze terminals en depots kan met grotere call-sizes van en naar de Maasvlakte worden gevaren. De Intercity Barge maakt gebruik van fixed windows bij de ECT-terminals en kan daarom duurzaam en efficiënt, maar bovenal betrouwbaar transport bieden. Intercity Barge is een gezamenlijk corridor initiatief van Danser Group en European Gateway Services (EGS).

Havenbedrijf Rotterdam juicht vrachtbundeling initiatieven door marktpartijen toe, zo meldt het in een persbericht. Bundeling van lading, vaste bezoekafspraken met grotere vrachtvolumes en vaste punt-punt verbindingen tussen inland terminals en deepsea terminals leiden tot een betrouwbaarder binnenvaartproduct dankzij minder vertraging bij de afhandeling aan de terminals. Dat bevordert de bereikbaarheid van de haven van Rotterdam.

Auteur: Kim van Dijk

Kim van Dijk is hoofdredacteur van Mainport Magazine en schrijft ook regelmatig voor Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.