Vattenfall mag zonnepark ontwikkelen in Den Helder

Groen licht voor Vattenfall. Het energiebedrijf mag een zonnepark ontwikkelen in de Port of Den Helder. Zonnepark Kooypunt komt te liggen op bedrijventerrein Kooypunt, ingeklemd tussen de N9 en het spoor en zal voldoende stroom opwekken om 3500 huishoudens van stroom te voorzien.

De start van de bouw is gepland voor volgend jaar en moet eind volgend jaar gereed zijn. Op het terrein van 15 hectare zullen ongeveer 36-duizend panelen verrijzen. Vanwege het grote aantal zonne-uren dat Den Helder gemiddeld per jaar ontvangt, moeten ze jaarlijks meer dan 13 GWh gaan produceren.

Betekenisvolle stap

Jacoba Bolderheij, directeur van Port of Den Helder is enthousiast over de vestiging van Vattenfall in Den Helder:  ‘Dit zonnepark is een betekenisvolle stap in de verduurzaming van de haven en de regio. Als haven stimuleren we dit soort projecten die bijdragen aan het Energieakkoord van de Gemeente Den Helder.’

Margit Deimel, Directeur Zon Ontwikkeling bij Vattenfall (voorheen Nuon), kijkt ook uit naar de bouw van het nieuwe zonnepark. ‘Vattenfall wil fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie. Grootschalige zonneparken, zoals hier in Den Helder, helpen mee bij het verwezenlijken van de energietransitie. We zijn dan ook trots dat we dit park mogen bouwen.’

Auteur: Kim van Dijk

Kim van Dijk is hoofdredacteur van Mainport Magazine en schrijft ook regelmatig voor Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.