Het Hogeland moet sleutelen aan bestemmingsplan Eemshaven

De gemeente Het Hogeland moet het bestemmingsplan voor de Eemshaven aanpassen, zodat potentiële investeerders weten waar ze aan toe zijn.

De noodzakelijke wijzigingen zijn het gevolg van het afwijzen van het milieurapport voor de Eemshaven door de landelijke commissie voor de milieueffectrapportage. Dat meldt RTV Noord. De gemeente moet in het bestemmingsplan meer rekening houden met de milieuambities van de provincie, vindt de landelijke commissie voor de milieueffectrapportage.

Waddenzee

Daarnaast verwacht de commissie een onderbouwing op het feit dat het plan geen negatieve effecten heeft op de Waddenzee. Dat laatste is nodig omdat eind mei een streep is gezet door het landelijke stikstofbeleid.

Auteur: Kim van Dijk

Kim van Dijk is hoofdredacteur van Mainport Magazine en schrijft ook regelmatig voor Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.