Black Marlin met 18 casco’s onderweg naar Rotterdam

De Rotterdamse haven ontvangt binnenkort weer een bijzonder schip. Op maandag 12 augustus arriveert de Black Marlin. Dit schip is semi-afzinkbaar en heeft 18 binnenvaartcasco’s aan boord en een kraanschip voor Damen.

De 18 casco’s zijn gebouwd in China en bestemd voor Concordia Damen uit Werkendam. De Black Marlin arriveert in het binnenmeer van Rotterdam/Maasvlakte. Woensdag 14 augustus gaat Boskalis de Black Marlin afzinken op de palen 90-91. Daarna wordt het ponton met de 18 casco’s naar de Waalhaven versleept. Het lossen van de casco’s begint op 20 augustus en gaat zeven werkdagen in beslag nemen. Bonn en Mees zal de casco’s lossen met behulp van hun drie drijvende bokken.

Auteur: Kim van Dijk

Kim van Dijk is hoofdredacteur van Mainport Magazine en schrijft ook regelmatig voor Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.