North Sea Port heeft nieuwe havenweg

De door North Sea Port aangelegde nieuwe havenweg tussen de Bombardementstraat in het Vlaamse Rieme en het kanaal Gent-Terneuzen is af. De weg loodst het vrachtverkeer van en naar de industriezone rond de dorpskern van Rieme.

Samen met het Hollands Complex op de R4-West houdt deze nieuwe weg het vrachtverkeer weg uit de dorpskern. De werken startten op 25 juni 2018 en duurden zoals gepland tot de zomer van 2019. De werkzaamheden aan de havenweg op het grondgebied van Evergem zijn nu afgerond. Het verkeer dat van Rieme-Noord komt, kan vanaf nu de nieuwe havenweg gebruiken. De ontsluitingsweg is 1.250 meter lang.

Grens

Het 100-hectare-grote bedrijventerrein Rieme-Noord ligt in het havengebied van North Sea Port, op het grondgebied van Evergem. Het terrein ligt dichtbij de grens met Nederland, tussen de R4-West en het Kanaal Gent-Terneuzen.

Auteur: Kim van Dijk

Kim van Dijk is hoofdredacteur van Mainport Magazine en schrijft ook regelmatig voor Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.