Bouw Rotterdam Polymer Hub begonnen

De funderingen zijn gelegd en de opbouw van het logistiek centrum gaat beginnen. Op 1 april moet de eerste Rotterdam Polymer Hub operationeel zijn.

Voor de bouw van de Rotterdam Polymer Hub wordt een strakke bouwplanning gehanteerd, zegt Geert van de Ven, managing director Rotterdam Polymer Hub in een persbericht. Van de Ven: ‘Dat moet ook wel, want de deadlines zijn strikt.’ Begin maart staat de oplevering gepland en per 1 april 2020 wil het bedrijf operationeel zijn.

Kunststofindustrie

Als de Rotterdam Polymer Hub wordt opgeleverd heeft de stad het eerste logistieke knooppunt dat speciaal gewijd is aan de opslag van polymeren; een van de belangrijkste grondstoffen van de kunststofindustrie. Het bouwtraject beslaat nu de realisatie van twee loodsen van gezamenlijk 35.000 vierkante meter oppervlak, goed voor een opslagcapaciteit van 550.000 ton. Naast de loods wordt er ook een container-yard van 15.500 vierkante meter met tilting platform gemaakt voor de opslag van bulkcontainers.

De interesse uit de markt is groot, meldt Van de Ven in een persbericht. Volgens de managing director heeft dat enerzijds te maken met de congestie die het transport van en naar polymer marktleider Antwerpen in toenemende mate parten speelt en anderzijds komt het door de ligging. Van De Ven: ‘We zitten hier op de Maasvlakte op een bijzonder efficiënte locatie: met erg goede verbindingen van en naar het achterland en vlakbij de deepsea containerterminals. Extra positief is dat we als eerste niet-containerterminal op de Container Exchange Route (CER) aangesloten worden.’ De CER verbindt de containerbedrijven op de Maasvlakte met elkaar en maakt het mogelijk om de uitwisselkosten voor containers te minimaliseren en op de CO2-footprint te besparen.

Auteur: Kim van Dijk

Kim van Dijk is hoofdredacteur van Mainport Magazine en schrijft ook regelmatig voor Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.