Sif krijgt 20 hectare extra op de Maasvlakte

Havenbedrijf Rotterdam heeft overeenstemming bereikt met Sif Holding over de verhuur van 20 hectare haventerrein en 200 meter ‘deepsea’ kade op de Maasvlakte. Het nieuwe perceel grenst aan het terrein waar Sif nu al gevestigd is met de assemblage van offshore funderingen voor windturbines op zee.

Sif geeft aan dat het uit te geven terrein gebruikt zal worden voor klanten die actief zijn in de offshore windenergie. Het eerste project op de nieuwe uitgifte betreft de logistieke afhandeling van alle 94 monopiles (funderingen van windturbines) voor het offshore windpark Borssele 1 + 2 dat wordt gebouwd in opdracht van Deme.
Allard Castelein, ceo van het havenbedrijf: ‘Met deze uitbreiding kan een toonaangevende speler in de markt zich verder ontwikkelen. Het bevestigt ons beleid om de offshore (wind)industrie als belangrijke groeimarkt te stimuleren en daarvoor onze expertise, ruimte en ontwikkelkracht aan te wenden.’

Ambitie

Havenbedrijf Rotterdam zet vol in op de energietransitie en heeft de ambitie om de offshore (wind)haven van Europa te zijn. De vestiging en verdere uitbreiding van de SIF Group draagt bij aan deze ambitie. Het Havenbedrijf zet zich naar eigen zeggen in om – in samenwerking met zijn partners – offshore wind te laten groeien. Dat doet het op gebied van innovatie, test & demonstratie, promotie en lobby.

Auteur: Kim van Dijk

Kim van Dijk is hoofdredacteur van Mainport Magazine en schrijft ook regelmatig voor Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.