Rijnhaven Marina presenteert plannen tijdens Wereldhavendagen

Video – De invulling van de Rijnhaven als Marina voor superjachten komt steeds een stapje dichterbij. De initiatiefnemers presenteren hun plannen vrijdag aan het grote publiek tijdens de Wereldhavendagen 2019. Tijdens de expositie aan de Westerkade kunnen bezoekers zien hoe de haven er straks uit zal zien.

Het initiatief werd eerder dit jaar aan de media en het stadsbestuur gepresenteerd, nu kunnen ook de bezoekers van de Wereldhavendagen kennismaken met de plannen. Ook het creatieve collectief van ‘De Rotterdamse Dromers’ heeft zich gebogen over de toekomst van de Rijnhaven. De afgelopen periode hebben zij gekeken hoe het stedenbouwkundig plan en de haven elkaar kunnen versterken. Tijdens de expositie worden vergezichten gepresenteerd van onder meer een speelhaven voor kinderen, een watertheater, een drijvend natuurzwembad en een uitkijkpunt over het gebied. Dit alles wordt gerealiseerd op een strook met landaanwinning met ca. 4.500 woningen, publiek commercieel programma en een stadspark.

Drijvende expositie

De presentaties en initiatiefnemers zijn tijdens de Wereldhavendagen te bezoeken in het drijvende expositiecentrum aan de Westerkade van vrijdag t/m zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Tijdens de expositie op Wereldhavendagen zijn er op het ponton bijdragen van onder meer: Zeelander, MY Sherakhan/MY Legend, STC, Vopak, Super Yacht Times, Oceanco, FeadShip, Amels, Kotug en Alphatron Marine.

Afbeelding: De Rotterdams Dromers

 

Auteur: Kim van Dijk

Kim van Dijk is hoofdredacteur van Mainport Magazine en schrijft ook regelmatig voor Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.