Nieuwe vrouwelijke commissarissen Port of Amsterdam

Port of Amsterdam heeft twee nieuwe commissarissen. Anne Marie Magis (53) en Mieke Pigeaud-Wijdeveld (55) zijn per 1 september 2019 toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Havenbedrijf Amsterdam NV. De RvC van het havenbedrijf is hiermee uitgebreid van vijf naar zeven leden.

De benoeming betekent een versterking van de RvC op de terreinen finance en digitalisering en waarborging van de continuïteit van het toezicht voor de toekomst, zo meldt het havenbedrijf in een persbericht.

Anne Marie Magis

Anne Marie Magis (foto rechts) is managing director Digital Banking bij ABN Amro. Zij is volgens het havenbedrijf internationaal breed onderlegd. Met haar kennis over digitalisering kan zij veel betekenen voor de haven en zijn logistieke functie.

Mieke Pigeaud-Wijdeveld

Mieke Pigeaud-Wijdeveld (foto links) heeft in diverse branches (o.m. Akzo, Ahold, NS) (eindverantwoordelijke) financiële functies vervuld. Zij is momenteel meervoudig toezichthouder en adviseert daarnaast commissarissen, toezichthouders en ondernemers op financieel en strategisch gebied.

De RvC bestaat nu uit Koos van der Steenhoven (voorzitter), Ingrid Doerga, Jeroen de Haas, Willemijn Maas, Anne Marie Magis, Mieke Pigeaud en Philip Stibbe.

Auteur: Kim van Dijk

Kim van Dijk is hoofdredacteur van Mainport Magazine en schrijft ook regelmatig voor Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.