Nieuwe sov voor windpark Deutsche Bucht

De Deense offshore-dienstverlener Esvagt heeft in Eemshaven het nieuwe onderhoudsschip ‘Esvagt Albert Betz’ in gebruik genomen. Dat gaat de komende vijftien jaar onderhoud voor het nieuwe windpark Deutsche Bucht verzorgen.

De groep heeft een contract met MHI Vestas Offshore Wind, dat de 33 windturbines met een gezamenlijk vermogen van 269 Megawatt heeft geleverd en tevens aandeelhouder in het park is. Volgens Esvagt, dat hiermee over zeven service operation vessels (sov’s) beschikt, is de ‘Albert Betz’ speciaal voor dit project aangepast.

Walk-to-work loopbrug

Bouwer is de Zamakona-werf in het Spaanse Bilbao. Die leverde eerder al twee soortgelijke schepen. Het schip is 58 meter lang en beschikt over 42 slaapplekken voor onderhoudsmonteurs en bemanning, verdeeld over 36 hutten. en is uitgerust met een bewegingsgecompenseerde walk-to-work loopbrug.

Auteur: Rob Mackor

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.