345.000 bezoekers tijdens Wereldhavendagen

De stichting Wereldhavendagen kijkt tevreden terug op de 42e editie van de Wereldhavendagen. Het evenement trok over het hele weekend zo’n 345.000 bezoekers, dat is mede dankzij het slechte weer, wel wat minder dan de 380.000 bezoekers een jaar geleden.

Op de laatste en meest zonnige dag bezochten de meeste mensen het evenementengebied op de kades rond de Erasmusbrug. Directeur Sabine Bruijnincx kijkt tevreden terug. ‘De doorgevoerde vernieuwingen in het programma hebben goed uitgepakt. Het Career Event ‘Match’ voor jongeren op vrijdag en de zakelijke arrangementen werden goed bezocht en gewaardeerd. Ook constateren we dat bezoekers tevreden zijn over de nieuwe opstaplocaties voor excursies en de mogelijkheid om met eigen vervoer te reizen. Ik ben weer ontzettend trots op wat we met al onze sponsoren, partners, deelnemers, medewerkers en vrijwilligers hebben neergezet.’

Teamwork

Het thema van de 42e Wereldhavendagen was ‘MariTeam’, waarmee de organisatie de schijnwerper zette op het teamwork van alle mensen die dagelijks hard werken aan het succes van Rotterdam als maritieme hoofdstad en zijn haven. Bezoekers konden via tal van activiteiten op de kade, demonstraties op het water en excursies kennismaken met alle teamspelers die de Rotterdamse haven rijk is. Daarnaast was er een uitgebreid cultureel programma in de stad.

De hoofdsponsors/partner van de Wereldhavendagen zijn Port of Rotterdam, de Koninklijke Marine en Rotterdam Festivals.

Foto: Anne Reitsma

Auteur: Kim van Dijk

Kim van Dijk is hoofdredacteur van Mainport Magazine en schrijft ook regelmatig voor Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.