BCTN neemt North Sea Port op in containernetwerk

BCTN gaat North Sea Port bedienen met binnenschepen. De grootste uitbater van containerterminals voor de binnenvaart doet het havengebied dagelijks aan.

Het bedrijf baat binnenterminals uit in het Nederlandse Alblasserdam, Den Bosch, Nijmegen, Roermond en Venray. Tevens heeft BCTN vestigingen in Beringen, Geel en Meerhout in Vlaanderen. Het verbindt die dagelijks met Rotterdam, Antwerpen en Zeebrugge. North Sea Port komt daar nu bij. ‘Dit kan rederijen, verladers en goederenontvangers verder stimuleren om lading van de weg te halen en op het binnenschip te zetten’, zegt Joop Mijland, managing director van het terminalbedrijf.

Meer bestemmingen

‘De aanwezigheid van BCTN verhoogt het aantal bestemmingen en verbindingen die wij als haven via de waterweg kunnen aanbieden’, aldus Daan Schalck, ceo van North Sea Port. ‘De binnenvaart is op dit ogenblik al goed voor ruim de helft van het goederenverkeer tussen de haven en haar achterland. Het aantal binnenschepen die in de containerterminals in Gent, Terneuzen en Vlissingen aanlopen, neemt verder toe.’

Auteur: Kim van Dijk

Kim van Dijk is hoofdredacteur van Mainport Magazine en schrijft ook regelmatig voor Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.