Diederik Samsom: ‘havenbedrijfsleven moet intensiever samenwerken’

VIDEO – Diederik Samsom roept het havenbedrijfsleven op om nog intensiever te gaan samenwerken om voorbereid te zijn op de toekomst. Tijdens het door Nieuwsblad Transport georganiseerde havencongres North Sea Port op 2 oktober, gaan havenprofessionals uit Gent, Terneuzen en Vlissingen hierover in gesprek. 

Met name als het gaat om verduurzaming kan er veel bereikt worden door hechte, grensoverschrijdende samenwerking, zo zegt Samsom in onderstaande videoboodschap. Samenwerken is een van de onderwerpen waar tijdens het Havencongres North Sea Port over gesproken zal worden.

Het Havencongres North Sea Port staat in het teken van de Haven met Toekomst. Onder meer havenprofessor Theo Notteboom en Focco Vijselaar, directeur-generaal Bedrijfsleven en Innovatie bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, zullen hun visie geven over dit onderwerp. Verder gaan bedrijven als Volvo Cars Gent, Dow Chemicals, Yara Sluiskil, Kloosterboer en Fluxys concreet in op vraagstukken die leven in het Havengebied. Is North Sea Port klaar voor de toekomst?

Bekijk hier de video waarin Diederik Samsom vooruitblikt op het Havencongres:

Auteur: Kim van Dijk

Kim van Dijk is hoofdredacteur van Mainport Magazine en schrijft ook regelmatig voor Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.