Nieuwe topman en commissaris bij bulkstuwadoor HES

De Rotterdamse bulkstuwadoor HES International heeft Daan Vos per 1 oktober aangetrokken als nieuwe ceo. Hij volgt de eerder dit jaar vertrokken Jan Vogel op. Daarnaast is Steven Lak benoemd tot commissaris.

De 49-jarige Vos werkte de afgelopen veertien jaar voor de Duitse tankopslaggroep Oiltanking, de laatste vijf jaar daarvan als directeur. Daarvoor werkte hij voor het Noorse Odfjell en Van Ommeren. De twee andere leden van de raad van bestuur zijn COO Harry van Rietschoten en CFO Barbara Geelen (financiën).

Grootste bulkoverslagbedrijf

HES International is het grootste bulkoverslagbedrijf van Europa en exploiteert zestien terminals, waarvan een in Australië. Vorig jaar werd er een omzet van 284 miljoen euro geboekt. De groep werd in 2014 na een roerige periode van de beurs gehaald en is sinds vorig jaar 50/50 in handen van de investeringsmaatschappijen van Goldman Sachs en Macquarie.

De 65-jarige Lak was al eerder commissaris van het toen nog beursgenoteerde HES Beheer. Hij volgt Jan Peter Peterson op, bekend van Peterson’s Havenbedrijf. Lak werkt al bijna zijn hele leven in de Rotterdamse haven, onder meer bij het Havenbedrijf Rotterdam, containerstuwadoor ECT en tankopslagbedrijf Panocean. Hij is nu voorzitter van de ondernemersvereniging Deltalinqs en van Evofenedex.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Rob Mackor

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.