Evergreen verslaat MSC-record met neuslengte

Het Koreaanse Samsung Heavy Industries (SHI) heeft een opdracht geboekt van het Taiwanese Evergreen voor de bouw van zes schepen, die met een capaciteit van 23.764 teu welgeteld acht twintigvoets containers meer mee kunnen nemen dan de 23.756 teu van de jongste MSC-klasse.

Volgens Samsung heeft de order een waarde van meer dan een biljoen won. Dat is omgerekend ongeveer 760 miljoen euro, ofwel ruim 125 miljoen euro per stuk. Ze worden net als de MSC-schepen 400 meter lang, 61,5 meter breed en 33,2 meter hoog. Evergreen kondigde de investering vorige maand al aan, maar noemde toen geen bedragen of exacte capaciteiten.

Brandstofbesparing

De werf benadrukt vooral het energiezuinige karakter van het ontwerp, dat een brandstofbesparing van 7% zou kunnen opleveren. Zo worden ze uitgerust met het Saver Fin-systeem, dat zorgt voor een betere geleiding van het water langs de scheepsromp en trillingen tegen gaat. Volgens SHI wordt dat al op tweehonderd schepen met succes toegepast.

Met de Evergreen-order heeft Samsung nu opdrachten voor de bouw van veertien schepen van meer dan 23.000 teu in portefeuille, het grootste aantal van alle werven.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Rob Mackor

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.