Antwerpen meldt procentuele groei, maar noemt geen tonnen

De Antwerpse haven heeft in de eerste drie kwartalen van dit jaar ruim 1% meer lading overgeslagen. Dat meldt havenbeheerder Port of Antwerpen, die er echter niet bij vermeldt om hoeveel ton het gaat.

Dat geldt ook voor de verschillende goederenstromen. Zo wordt gemeld dat de containeroverslag in aantallen (teu’s) met 6,4% is gegroeid en de overslag van droge bulk zoals schroot, mineralen en kolen met 9,5%.

Stukgoed

Een daling was er in de afhandeling van conventioneel stukgoed (minus 9%), waarbij de belangrijke staaloverslag zelfs bijna 13% afnam. Het ro/ro-volume daalde eveneens, met ruim 2%. Het aantal overgeslagen nieuwe auto’s daalde met 10%, maar het aantal tweedehands auto’s groeide juist met 12%.

Massagoed

Ook de verwerking van nat massagoed daalde, met ruim 6%. Dat was het resultaat van een daling van de overslag van aardolie met 5,5%, van aardolieproducten zoals benzine en diesel met 9,5%  en de groei van de chemicaliënoverslag met bijna 1%.

Auteur: rob mackor

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.