Eerste treinverbinding tussen Rotterdamse APM en Duitse Herne

Het railnetwerk van de Rotterdamse haven breidt zich verder uit. Containerterminal APM is als railoperator een rechtstreekse verbinding gestart met Container Terminal Herne GmbH, gelegen in de buurt van Bochum en Gelsenkirchen.

De dienst wordt uitgevoerd door Rotterdam Rail Feeding (RRF), dat drie keer per week van de APM-II terminal op de Maasvlakte naar het Ruhrgebied rijdt en andersom. De intentie is om de frequentie spoedig op te voeren naar zes keer per week in november. ‘Daarmee creëren we voor onze klanten een snelle, betrouwbare verbinding, die er nog niet was vanuit Rotterdam’, zegt Roy de Haan, head of commerce management bij APM.

In de lift

De andere spoorverbindingen vanuit de APM terminal zullen eveneens vaker worden ingezet, Zo wordt de shuttle op Duisburg vanuit verdubbeld van drie naar zes omlopen per week. Daarnaast gaat de vorig jaar opgezette rechtstreekse spoordienst tussen de terminal op de Tweede Maasvlakte in Rotterdam en de Cabooter-terminal in Venlo, per 1 november naar acht omlopen per week. De verwachting is dat die frequentie per einde jaar nog eens verhoogd wordt tot twaalf of mogelijk veertien rondlopen per week.

Auteur: Kim van Dijk

Kim van Dijk is hoofdredacteur van Mainport Magazine en schrijft ook regelmatig voor Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.