SmartPort start samenwerking met MARIN

Na TNO en Deltares, start SmartPort nu ook een samenwerking met MARIN. Het onderzoeksinstituut is volgens SmartPort een welkome aanvulling voor de wetenschappelijke onderbouwing van toekomstvraagstukken in de Rotterdamse haven.

Bas Buchner, algemeen directeur MARIN: ‘We zijn enthousiast over deze nieuwe samenwerking met SmartPort. We verwachten dat wij met onze expertise effectief kunnen bijdragen aan de uitdagingen van de Rotterdamse haven. Denk bijvoorbeeld aan autonoom varende schepen en de interactie met de verkeersbegeleiding, varen door slib waardoor er minder gebaggerd hoeft te worden of de reductie van emissies door de scheepvaart. Onderwerpen die goed aansluiten bij de MARIN-missie: bijdragen aan een schoon, veilig en duurzaam gebruik van havens, vaarwegen en de zee.’

Slimme kademuren

Het nieuwe partnerschap werd woensdag tijdens de SmartPort Summit bekend gemaakt. Tijdens dit jaarlijkse evenement werden de resultaten en impact uit onderzoeken gedeeld, zoals de ontwikkeling van slimme kademuren en smart shipping, met als doel innovatie in de Rotterdamse haven te versnellen.

SmartPort is een krachtenbundeling Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs, Gemeente Rotterdam, MARIN, Erasmus Universiteit, TU Delft, TNO en Deltares. SmartPort zet zich specifiek in voor kennisontwikkeling ten behoeve van de collectieve ambitie. Focusgebieden zijn smart logistics, smart energy & industry en future proof port infrastructure.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Kim van Dijk

Kim van Dijk is hoofdredacteur van Mainport Magazine en schrijft ook regelmatig voor Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.