Binnendijks bedrijventerrein Flevokust Haven geopend

Het multimodale binnendijkse bedrijventerrein bij Flevokust Haven is geopend. Na twee jaar van voorbereiding is fase 1 gereed om bedrijven te ontvangen. Onder meer de ruime kavels, de centrale ligging en de bereikbaarheid maken dat de belangstelling voor vestiging groot is.

Het binnendijkse bedrijventerrein vormt samen met de buitendijkse haven Flevokust Haven. Het is een samenwerkingsproject waarbij provincie Flevoland het buitendijkse deel van de haven en kade ontwikkelt en de gemeente Lelystad het binnendijkse deel voor haar rekening neemt. Een jaar na de opening van de haven kan er ook gebouwd worden op het binnendijkse bedrijventerrein. De gemeente ontwikkelt in deze fase 43 hectare bedrijventerrein en maakt in fases – in overleg met de afnemende bedrijven – de grond bouwrijp. De eerste fase is nu gereed. Daarmee is de haven compleet en volledig operationeel zowel buitendijks als binnendijks.

Datacenter

De eerste bedrijven hebben zich al gemeld. Somerset Capital Partners heeft eerder getekend voor ruim 10 hectare voor de bouw van een datacenter. Daarnaast werd tijdens de opening door Patrizier Beteiligungs AG de handtekening gezet voor een reservering van bijna 12 hectare havengebonden logistieke bedrijven.

Foto: Wethouder Janneke Sparreboom gemeente Lelystad,  Björn Carlier en  Gerard Liempt van Patrizier Beteiligungs AG ondertekenen de reserveringsovereenkomst van bijna 12 ha havengebonden logistieke bedrijven. Bron: Fotostudiowierd. 

Auteur: Kim van Dijk

Kim van Dijk is hoofdredacteur van Mainport Magazine en schrijft ook regelmatig voor Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.