25 verstekelingen op vrachtschip DFDS in Vulcaanhaven

Op een vrachtschip van DFDS zijn dinsdag 25 verstekelingen aangetroffen. Ze zijn volgens een woordvoerder van de politie allemaal in leven. 

Het ro/ro-schip, de ‘Britannia Seaways’, was net vetrokken uit de Vulcaanhaven en op weg naar het Engelse Felixstowe toen de verstekelingen door het personeel werden aangetroffen. De DFDS-veerboot is vervolgens teruggekeerd naar de haven in Vlaardingen.

Medische hulp

De verstekelingen krijgen ‘de eerste medische hulp die zij nodig hebben’, aldus de veiligheidsregio Rijnmondveilig. Twee van hen zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Over de ernst van de verwondingen is niets bekendgemaakt. De overige 23 zijn in een bus opgehaald. Zij worden overgebracht naar een onbekende politielocatie.

De inklimmers op het schip zaten in koelcontainer op een vrachtwagencombinatie. Volgens de politie stond deze reefer aan, toen de verstekelingen gevonden werden. De vrachtwagen is in beslag genomen, de chauffeur is aangehouden. Het is nog onduidelijk of hij wist van de verstekelingen. Hij wordt verhoord. Van welke nationaliteit de verstekelingen zijn, is nog onduidelijk.

Koelcontainer

Vorige maand werden in een koelcontainer in Groot-Brittannië 39 verstekelingen aangetroffen. Zij werden gevonden in een vrachtwagen op een industrieterrein in de buurt van Londen. Ze waren allen overleden.

Bron: ANP

(Afbeelding ter illustratie)

Auteur: Kim van Dijk

Kim van Dijk is hoofdredacteur van Mainport Magazine en schrijft ook regelmatig voor Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.