Recyclebedrijf bouwt fabriek in haven Rotterdam

Het bedrijf uRecycle gaat in de haven van Rotterdam een nieuwe fabriek bouwen voor zowel het recyclen als hergebruik van batterijen. Deze vestiging wordt de Europese hub voor verwerking van industriële- en draagbare batterijen.

uRecycle sloot onlangs een samenwerkingsovereenkomst af met Stichting Stibat Services (Stibat), de organisatie die in Nederland verantwoordelijk is voor het inzamelen van lege (draagbare) batterijen. Het bedrijf heeft tevens contracten met soortgelijke inzamelorganisaties in Noordwest-Europa en met onder meer vorkliftproducenten, auto- en e-bike importeurs. Daarmee is het bedrijf verzekerd van een goede aanvoer van batterijen.

Strategisch uitstekende ligging

Rotterdam heeft voor uRecycle een strategisch uitstekende ligging, zegt ceo Henny van Dort. ‘We kunnen hier uitgroeien tot een volwaardige hub voor recycling en hergebruik in Europa. De aanvoerlijnen naar Rotterdam zijn goed. Maar dat is het niet alleen. We zien dat er hier erg veel gebeurt op het vlak van de energietransitie en de circulaire economie. Daarmee vinden we in Rotterdam een goede aansluiting bij waar wij al ruim tien jaar mee bezig zijn. In Rotterdam willen we ook nieuwe partnerships in de keten aangaan.’

Koploperspositie

Allard Castelein, ceo van het Havenbedrijf Rotterdam: ‘Wij willen onze haven en industrie in lijn brengen met het Klimaatakkoord van Parijs. Behalve inzetten op efficiency, nieuwe infrastructuur en de ontwikkeling van een nieuw energiesysteem, moeten we nu ook al stappen zetten op circulaire productieprocessen. Daarom past uRecycle goed in Rotterdam. Het toont ook aan dat wij op dit gebied een koploperspositie innemen.’

De vestiging van het recyclebedrijf in Europoort zal naar verwachting in de eerste helft van 2020 in gebruik worden genomen. De fabriek gaat werk bieden aan circa 40 nieuwe medewerkers.

Auteur: Kim van Dijk

Kim van Dijk is hoofdredacteur van Mainport Magazine en schrijft ook regelmatig voor Nieuwsblad Transport.