Rotterdamse haven heeft eigen locomotievenwerkplaats

In Rotterdam is dinsdag de Locomotive Workshop Rotterdam (LWR) op de Tweede Maasvlakte feestelijk geopend. De haven beschikt nu over een eigen werkplaats voor het onderhoud aan elektrische locomotieven van alle merken en modellen. Uniek voor Nederland zijn de testsporen met bovenleiding waarop alle in Europa voorkomende netspanningen van spoortrajecten kunnen worden gezet.

LWR is een joint venture van locomotievenproducent Siemens Mobility en treinleasemaatschappij Mitsui Rail Capital Europe (MRCE). LWR maakt onderdeel uit van een Europees netwerk van onderhoudswerkplaatsen. De komst van LWR maakt het voor exploitanten van goederentreindiensten aantrekkelijker meer goederen over het spoor te vervoeren van en naar de Rotterdamse haven.

Wasplaats

De werkplaats telt acht parkeer- en zes werksporen en is via een wissel in het hoofdspoor verbonden met het spoornetwerk. Over twee parallelle sporen bereiken en verlaten locomotieven het terrein. Met een verschuifbare brug worden binnenkomende locomotieven op het juiste spoor gezet. Locomotieven worden, voor ze de werkplaats inrijden, eerst gereinigd in een wasplaats. Op de kuilwielenbank kunnen treinwielen opnieuw worden geprofileerd.

Havenbedrijf Rotterdam streeft naar eigen zeggen naar een optimale verdeling van goederenvervoer via spoor, weg en binnenvaart. Vanuit Rotterdam worden de meeste containers per vrachtwagen naar hun bestemming vervoerd. Dit veroorzaakt veel druk op de snelwegen rond Rotterdam en elders. Havenbedrijf Rotterdam, overheden en het havenbedrijfsleven streven ernaar om het aandeel van het spoor in het Europese goederenvervoer verder te laten groeien.

Havenverblijftijd

Via allerlei projecten zet het havenbedrijf zich in om meer containers via spoor en binnenvaart te laten vervoeren. Zo stelt het havenbedrijf operators in staat om hun logistiek te optimaliseren en hun havenverblijftijd te minimaliseren door via PortShuttle goederen te vervoeren van terminals waarop zij kleine volumes hebben staan. Ook heeft Havenbedrijf Rotterdam diverse specialisten in dienst die advies kunnen geven in het opzetten van spoorverbindingen op Rotterdam, inclusief de afhandeling in de haven.

Auteur: Kim van Dijk

Kim van Dijk is hoofdredacteur van Mainport Magazine en schrijft ook regelmatig voor Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.