Jan Valkier Havenman van het Jaar 2019

De Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar in Rotterdam heeft ceo Jan Valkier van rederij Anthony Veder gekozen tot Havenman van het Jaar 2019. 

Aanleiding om Jan Valkier uit te roepen tot Havenman van het Jaar 2019 is de belangrijke vlootuitbreiding die
Anthony Veder realiseerde. Dit jaar kenmerkte zich door de aankoop van een aantal LNG-tankers en aanbestedingen bij werven voor nieuwe tankers. Ook voorzag Anthony Veder de eerste cruiseschepen van LNG als brandstof, een mijlpaal in de ontwikkeling van een schonere scheepvaart.

Tankrederij Anthony Veder is een van Nederlands grootste rederijen en is gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare gassen. De in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier gevestigde onderneming speelt een voortrekkersrol in de distributie van LNG, het vloeibare gas dat als alternatief voor stook- en dieselolie ook in opkomst is als brandstof voor de scheepvaart.

Opvolger van Bornet

Jan Valkier is de 39e havenondernemer op rij die de sinds 1981 bestaande onderscheiding, destijds ingesteld door de voormalige Rotterdamse havenpersclub Kyoto, krijgt uitgereikt. Hij wordt de opvolger van Wick Bornet, oud-directeur van ZHD Stevedores, de nog fungerende Havenman van het Jaar 2018.

Jan Valkier (1962) studeerde aan de Erasmus Universiteit en werkt sinds 1992 voor Anthony Veder, eerst als commercieel directeur en vanaf 1999 als ceo. Hij is als bestuurslid actief in de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) en neemt deel in het netwerk van Rotterdam Maritime Capital of Europe.

Penning

De onderscheiding zal, geheel naar traditie, worden uitgereikt op de tweede maandagavond van het nieuwe jaar, op 13 januari 2020, tijdens een bijeenkomst aan boord van de Smaragd. Op die avond zal voorzitter Frank de Kruif van de Stichting Havenman/vrouw van het Jaar bij de uitreiking van penning en oorkonde uitgebreid ingaan op de overwegingen om Jan Valkier te benoemen tot Havenman van het Jaar 2019.

De Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar bestaat uit een bestuur van vier voormalige leden van Havenpersclub Kyoto, zijnde onafhankelijke journalisten, de drie laatst gekozen Havenmannen, het laatst gekozen Jong Haventalent en drie sponsoren van de Stichting Havenman/vrouw van het Jaar.

Auteur: Kim van Dijk

Kim van Dijk is hoofdredacteur van Mainport Magazine en schrijft ook regelmatig voor Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.