De kogel bijna door de kerk: Hutchison Ports koopt APMTR

De Rotterdamse overslagterminal APMTR zal naar alle waarschijnlijkheid verkocht worden aan Hutchison Ports, eigenaar van de naastgelegen ECT Delta terminal.  APM Terminals (APMT) heeft hiertoe een intentieverklaring getekend met Hutchison Ports. De geruchten deden al langer de ronde en dinsdag kwamen beide bedrijven met een verklaring.

Uitgangspunt bij de volledige overdracht van de aandelen is dat APMTR voorlopig als zelfstandige organisatie zal blijven bestaan. Met een vijfjarige volumegarantie van Maersk en met vier jaar geen gedwongen ontslagen na ondertekening van het akkoord.

Robuust

Volgens de verklaring kan APMTR onder de vleugels van Hutchison Ports uitgroeien tot een leidende, moderne en toekomstbestendige terminal. Hutchison Ports heeft aangegeven in gesprek te willen gaan met het Havenbedrijf Rotterdam voor een verlenging van de huurovereenkomst.

Met deze ambitie en borging van de werkgelegenheid, ziet de toekomst van de terminal er onder nieuw aandeelhouderschap robuust en veelbelovend uit, zo melden beide bedrijven. Voor de mogelijke 100% verkoop van de aandelen van APMTR aan Hutchison Ports is advies gevraagd aan de Ondernemingsraad. Ook zal met Vakbonden worden overlegd over de voorgenomen verkoop. Daarnaast moet voor afronding van de verkoop goedkeuring worden gevraagd aan de relevante mededingingsautoriteiten.

Auteur: Kim van Dijk

Kim van Dijk is hoofdredacteur van Mainport Magazine en schrijft ook regelmatig voor Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.