Castelein wil CO2-deal met Wiebes

De Rotterdamse haven wil een akkoord sluiten met minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) over ‘extra’ beperking van CO2-uitstoot in ruil voor flexibeler regelgeving.

Topman Allard Castelein van Havenbedrijf Rotterdam zit medio januari met vertegenwoordigers van belangenorganisatie Deltalinqs aan tafel met Wiebes, zo liet hij gisteren weten op de ‘Dag van de Haven’ in het Rotterdamse Nieuwe Luxor. Volgens hem zou ‘Den Haag’ vaker tijdelijke regelingen toe moeten staan om de reductie van CO2 voortvarend aan te kunnen pakken.

‘Waarom moet altijd alles voor de eeuwigheid worden vastgelegd?’, vraagt de Rotterdamse havenbaas zich af. ‘Als je bijvoorbeeld tijdelijke concessies of subsidieregelingen toestaat, wordt het gemakkelijker om spijkers met koppen te slaan.’ Volgens Castelein heeft Wiebes deze week in een brief niet afwijzend op de Rotterdamse voorstellen gereageerd.

4 miljoen CO2-reductie

Hij zegt dat de Rotterdamse haven ‘aan de lat staat’ voor ruim vier miljoen ton CO2-reductie per jaar. ‘Maar misschien kunnen we wel veel meer doen en Wiebes helpen het CO2-probleem landelijk op te lossen. Daar hebben we dan wel steun van Den Haag bij nodig’, aldus Castelein.

Lees het volledige verhaal op Nieuwsblad Transport

Auteur: Rob Mackor

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.