Nieuw bedrijventerrein in North Sea Port

Binnenkort verrijst er een nieuw bedrijvenpark van 27.000 vierkante meter in Gent. Het gaat om een herstructurering van de Balmatt site – een voormalige producent van asbestproducten uit de jaren ’70.

Vastgoedontwikkelaar Hexagon renoveert enerzijds een aantal gebouwen en anderzijds worden nieuwe bedrijfsgebouwen neergezet. Project Hexaport – de nieuwe naam voor het bedrijventerrein – moet zo een nieuwe impuls geven aan het bedrijfsleven aan het Kanaal Gent-Terneuzen.

Oostoever

Het nieuwe bedrijvenpark ligt aan de Langerbruggestraat, aan de oostoever van het Kanaal. Het maakt deel uit van project Hexaport: een terrein van 4,4 hectare met ook 17.000 m² bestaande bedrijfsgebouwen die vastgoedontwikkelaar Hexagon gaat renoveren.

Concreet ontwikkelt de vastgoedspeler op het terrein in totaal 27.000 vierkante meter industriële gebouwen, bedoeld voor opslag, logistiek en productie. Het nieuwe gedeelte, zo’n 10.000 vierkante meter, ligt vlak naast de kantoren van de Scheepvaartpolitie en de parking van Honda.

Boost voor North Sea Port

De Stad Gent ziet in de plannen vooral een groei aan werkgelegenheid en een tweede adem voor de bedrijvigheid aan de haven. ‘Gent blijft jaar na jaar nieuwe inwoners aantrekken. Die moeten niet alleen ergens kunnen wonen, maar ook kunnen werken. De herontwikkeling van de Hexaport site past perfect binnen dat plaatje: de bedrijven die zich in de gebouwen vestigen, zorgen voor werkgelegenheid op een steenworp van de stad. Bovendien hebben zulke projecten vaak een aanzuigeffect voor nog meer bedrijvigheid. Het is dus een goede zaak dat de Balmatt site in zijn oude glorie hersteld wordt’, zegt Sofie Bracke, Gents Schepen van Economie, Handel, Sport en Haven.

De renovatiewerken zijn afgelopen week van start gegaan. De werken voor het nieuwbouwgedeelte zullen deze zomer aanvatten. Als alles volgens plan verloopt zullen alle werken midden 2021 al afgerond zijn. De verkoop van de bedrijfsunits is eind 2019 van start gegaan.

Auteur: Kim van Dijk

Kim van Dijk is hoofdredacteur van Mainport Magazine en schrijft ook regelmatig voor Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.