Goede start voor proef met gratis walstroom bij Parkkade

Kustvaarders die deelnemen aan de proef mobiele walstroom aan de Parkkade in Rotterdam, krijgen de elektriciteit gratis. Op deze manier worden rederijen gestimuleerd om gebruik te maken van walstroom. De proef die sinds december van kracht is wordt volgens het havenbedrijf Rotterdam positief ontvangen.

De gratis walstroom wordt tot nu toe met name gebruikt door schepen van rederij Wilson. In totaal worden gedurende vijf maanden vijf verschillende systemen voor mobiele walstroom getest. Op dit moment wordt een hybride systeem van Engie, Bredenoord en Skoon getest met een Big Battery Box, geïntegreerd met een motor-generator op biobrandstof (HVO).

Verlenging

Door de drukte op de Parkkade in de kersttijd, is de periode dat dit systeem op de Parkkade staat met een week verlengd. Zo krijgen meer schepen de gelegenheid aan te sluiten. In de tweede helft van volgende week wordt het volgende systeem geplaatst. De proef is een samenwerking met de gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam.

De proef kent vijf deelnemers: ENGIE Ventures & Integrated Solutions, Aggreko Benelux, PON Power & zusterbedrijven, Mobiele Stroom en JP-Energiesystemen.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Kim van Dijk

Kim van Dijk is hoofdredacteur van Mainport Magazine en schrijft ook regelmatig voor Nieuwsblad Transport.