Fors volumeverlies bij ECT Euromax in vierde kwartaal

De Euromax-terminal van ECT verwerkte ook in het vierde kwartaal flink minder containers dan in dezelfde periode vorig jaar. Uit cijfers van minderheidsaandeelhouder Cosco Shipping Ports bleek een overslag van 629.000 teu in het voorbije kwartaal. Dat is 21,4% minder dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Daarmee sloot de terminal aan bij het resultaat van het derde kwartaal. Toen kreeg ECT Euromax ook al 19,1% minder teu te verwerken. In het eerste halfjaar waren de cijfers wat minder dramatisch. Daardoor bleef het totale verlies over 2019 nog enigszins beperkt: -8,6%. In totaal is bij de Rotterdamse terminal afgelopen jaar 2.793.000 teu overgeslagen, tegenover 3.014.100 teu in het jaar ervoor.

Verlies lijndiensten

Over de oorzaak van de fikse daling in het derde en vierde kwartaal doet Cosco Shipping Ports geen mededelingen. Ook ECT heeft het gebruik geen uitspraken te doen over dergelijke onderwerpen. Het verliezen van een of enkele lijndiensten lijkt de meest voor de hand liggende oorzaak.

Lees het hele verhaal op Nieuwsblad Transport

Auteur: Tom van Gurp