Steven Lak ontvangt hoogste onderscheiding Rotterdamse haven

Vertrekkend voorzitter van Deltalinqs, Steven Lak, heeft tijdens het twintigste Jaardiner het Grootanker van de haven van Rotterdam ontvangen voor zijn jarenlange inzet in het havenbedrijfsleven. Hij ontving de onderscheiding uit handen van Allard Castelein, CEO van Havenbedrijf Rotterdam.

Steven Lak vervulde vele functies in de haven. Hij was actief als achtereenvolgens ambtenaar in de sleepwereld, de tankopslag, de droge bulk, het Havenbedrijf zelf, de containeroverslag en, na een korte tussenpose, de laatste zeven jaar als voorzitter van Deltalinqs.

Castelein omschreef Lak als een verbindende, betrouwbare, standvastige partner die zijn boodschap goed over weet te brengen richting bedrijven, bestuurders, overheden en media.

Grootanker

Het Grootanker is de hoogste onderscheiding van de Rotterdamse haven en wordt toegekend aan iemand die een zeer onderscheidende bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de haven. Sinds 2006 is deze onderscheiding pas zes keer uitgereikt. De laatste keer was in 2017 aan de heer R.P.M. van Slobbe.

Auteur: Kim van Dijk

Kim van Dijk is hoofdredacteur van Mainport Magazine en schrijft ook regelmatig voor Nieuwsblad Transport.