Thema Wereldhavendagen 2020: Port of Opportunities

‘Port of Opportunities’ is het nieuwe thema van de Wereldhavendagen. Met dit thema wil de organisatie laten zien hoe belangrijk de vrijheid van de afgelopen 75 jaar voor de haven was – en nog steeds is. Dankzij deze vrijheid kreeg Rotterdam de kans om de haven op te bouwen tot wat hij vandaag de dag is.

Volgens de organisatie biedt die vrijheid de haven de mogelijkheid om zich te blijven ontwikkelen, buiten de gebaande paden te denken en te innoveren. Want alleen zo kunnen er oplossingen worden bedacht voor de uitdagingen waar we nu en in de toekomst voor staan. De 43e editie van de Wereldhavendagen vindt plaats op 4, 5 en 6 september 2020.

Innovaties

Tijdens de Wereldhavendagen 2020 kunnen bezoekers kennismaken met de spelers die ervoor zorgen dat de Rotterdamse haven een echte Port of Opportunities is. Denk aan de mensen die bezig zijn met de innovaties om van Rotterdam de duurzaamste haven ter wereld te maken, de mensen achter de logistieke processen en de Koninklijke Marine. Verder is er veel aandacht voor de mogelijkheden voor carrières en persoonlijke ontwikkeling die de haven te bieden heeft.

‘Het thema valt niet toevallig samen met de 75ste verjaardag van de bevrijding,’ zegt Sabine Bruijnincx, directeur van de Stichting Wereldhavendagen. ‘Ook de Rotterdamse haven zou zonder vrijheid niet de plek zijn die hij vandaag de dag is. Het is een cruciaal knooppunt voor vrije internationale wereldhandel geworden en een ware hotspot op het gebied van technologie en innovatie. De Rotterdamse haven biedt ontelbare kansen om je te ontwikkelen en te werken aan een slimmere, efficiëntere, betere en duurzamere toekomst. Rotterdam is met recht een Port of Opportunities.’

Auteur: Kim van Dijk

Kim van Dijk is hoofdredacteur van Mainport Magazine en schrijft ook regelmatig voor Nieuwsblad Transport.